Συναυλία λήξης του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Συναυλία λήξης του «Τέχνη Καθ’ Οδόν»

Μουσικοί πολιτισμοί συναντιούνται στη λήξη του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» σε μια μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού!

Η University of Delaware Symphony Orchestra «υποδέχεται» τις Ορχήστρες: Συμφωνική Ορχήστρα Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ).

 

Μια πρωτοποριακή συνεργασία, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική σύμπραξη νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware! Στο πλαίσιο αυτής της  συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν τρεις μεγάλες συναυλίες: στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο  Μουσικής Αθηνών και στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» όπου και θα ολοκληρωθεί μαζί με το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄Οδόν», η ξεχωριστή αυτή περιοδεία!

 

Η καλλιτεχνική συνεργασία, που πηγάζει από τις αρχές του Πανεπιστημίου του Delaware, στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών που αλλάζουν τη ζωή των μουσικών μέσω της αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.

 

Μαζί, οι τέσσερις ορχήστρες θα δημιουργήσουν μια νέα συμφωνική ορχήστρα με περισσότερους από 100 μουσικούς, υπό τη διεύθυνση των James Allen Anderson και Μίλτου Λογιάδη, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

 

Σολίστ, η Irmina Trynkos, μια δεινή σολίστ του βιολιού, με διεθνή καριέρα, σημαντικές συνεργασίες και ηχογραφήσεις, που διακρίνεται για την δυναμικότητα, αλλά και την ευαισθησία της ερμηνείας της.

 

Στη συναυλία θα ακουστούν τα έργα:

Samuel Barber’s Violin Concerto

Leonard Bernstein’s Symphonic Dances from West Side Story

Irmina Trynkos, soloist

Nikos Skalkottas’ The Sea

H παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ.

Η παράσταση στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής της περιοδείας: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

Date

Ιούν 30 2024
Expired!

Time

21:30

Location

Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης"
Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης"
Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Πλατεία Κύπρου, Ηράκλειο 713 05
Website
https://www.heraklionculture.gr/nkazantzakis/
Phone
2810242977
Category

No Responses