Συναυλία: Από τη μουσική της Μικρασίας στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της Ελλάδας…

Συναυλία: Από τη μουσική της Μικρασίας στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της Ελλάδας…

Συναυλία: Από τη μουσική της Μικρασίας στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι της Ελλάδας…

Ένα μουσικό οδοιπορικό που ξεκινά από τα παράλια της Μ. Ασίας και τη μουσική της και μας ταξιδεύει μέχρι την Ελλάδα. Ακούγονται τραγούδια μικρασιάτικα καθώς και του ρεμπέτικου και λαϊκού ρεπερτορίου του πρώτου μισού του 20ου αιώνα που σχετίζονται με το μικρασιάτικο τραγούδι και τους συνθέτες που το υπηρέτησαν, ενώ τα λόγια του αφηγητή μας εξηγούν τον τρόπο που επηρέασε η μουσική της Μ. Ασίας την εξέλιξη του τραγουδιού στη Μητέρα Ελλάδα.

Η μουσική μας ιστορία είναι τόσο παλιά, όσο και ο ελληνικός πολιτισμός,… η μουσική της Μικράς Ασίας, μητέρας πολλών πολιτισμών, διατήρησε μέσα της ζωντανά όλα τα μουσικά στοιχεία, ήχους, ρυθμούς και όργανα που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο…»

Η πορεία και εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού δεν θα ήταν σήμερα η ίδια χωρίς την παρουσία του μικρασιατικού τραγουδιού, της κουλτούρας του και των ανθρώπων που το υπηρέτησαν. Χρήστος Τσιαμούλης – Παύλος Ερευνίδης «Ρωμηοί Συνθέτες της Πόλης (17ος – 20ος αι.)» [Δόμος, Αθήνα 1998]

Το μουσικό σχήμα «Διαπασών» σας προσκαλεί αυτή την ήσυχη καλοκαιρινή βραδιά να τραγουδήσουμε μαζί στίχους και μελωδίες αγαπημένες σπουδαίων δημιουργών, σμίγοντας τις δυο πλευρές του Αιγαίου, ακούγοντας το πως επηρέασε η μία πλευρά την άλλη.

Συμμετέχουν:

Δήμητρα Κοκορόσκου (τραγουδι), Στέλιος Σακελλάρης (τραγούδι), Στέλιος Λιβιέρης (μπουζούκι), Μαντώ Ρασούλη (βιολί),  Νώντας Μητσιμάνης (μπαγλαμάς, λαούτο), Μανόλης Παπαδάκης (κιθάρα, τραγούδι), Κώστας Μπαλαμούτσος (Ακορντεόν, επιμέλεια κειμένων), Νίκος Ελευθερίου (κρουστά), Μιχάλη Μπαλαμούτσος (αφήγηση)

Ώρα Έναρξης: 21:00 || Είσοδος Ελεύθερη

Date

Ιούλ 19 2024
Expired!

Time

21:00

Location

Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Λεωφ. Νικολαου Πλαστήρα 26, Ηράκλειο 712 01
Website
https://www.heraklionculture.gr/mxatzidakis/
Phone
2810242977
Category

No Responses