ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

«CANDIA WALLS FESTIVAL»

Το Ηράκλειο, μια πόλη με παράδοση στα επιτυχημένα πολιτιστικά φεστιβάλ συνεχίζει να γράφει ιστορία κάνοντας ένα νέο πολιτιστικό βήμα, μία νέα σελίδα στην πολιτιστική της ατζέντα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενδυνάμωση της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Χάνδακα, δημιουργούμε ένα φεστιβάλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα ενετικά τείχη, οι πύλες πολιτισμού του Ενετικού οχυρωματικού περιβόλου της πόλης. Η Ενετική οχύρωση του Χάνδακα είναι ένα μνημειώδες έργο, το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Η ιστορία του, όσο και η ιστορία της πόλης που προστάτευε, δημιούργησε μύθους, έγραψε ιστορία, ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς. Τα τείχη του Ηρακλείου σήμερα μπορούν να μιλούν για τις μνήμες και την ιστορία της πόλης, συγχρόνως μπορούν να συνεχίζουν να δημιουργούν πολιτισμό. Ενισχύοντας την αξιοποίηση των Τειχών, ενισχύουμε την προστασία τους και φροντίζουμε να παραδοθούν στις επόμενες γενιές, ως ένα μνημείο που σηματοδοτεί ως σύμβολο τον αγώνα δύο πολιτισμών, εκ διαμέτρου αντίθετων. Γιατί οι πύλες, οι στοές, οι προμαχώνες και η τάφρος τους, μιλούν σήμερα και θα διηγούνται στους επόμενους μια γοητευτική ιστορία.

Με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων τα Ενετικά τείχη και στόχο να αξιοποιηθεί όσον το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους, το «Φεστιβάλ Των Τειχών» φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρώτο «Φεστιβάλ των Τειχών» θα πραγματοποιηθεί από 30 Αυγούστου έως και 10 Σεπτεμβρίου 2024.